Mifflin-St Jeor Formule

Ontdek hoe je snel kunt afvallen op jouw manier

Z

Voor iedereen

Z

Afvallen, aankomen of op gewicht blijven

Z

Op basis van leeftijd, gewicht en leefstijl

Z

Super snel en in een paar tellen duidelijkheid

Wat is de Mifflin-St Jeor Formule?

De Mifflin-St Jeor-formule wordt gebruikt om de basale metabolische snelheid (BMR) van een persoon te schatten. BMR is de hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft om in rust te blijven, om basisfuncties zoals ademhaling en celherstel uit te voeren. De formule houdt rekening met verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, gewicht en lengte. Hier is de formule:

Voor mannen:

BMR = 10 × gewicht (in kg) + 6,25 × lengte (in cm) – 5 × leeftijd (in jaren) + 5

Voor vrouwen:

BMR = 10 × gewicht (in kg) + 6,25 × lengte (in cm) – 5 × leeftijd (in jaren) – 161

Deze formule geeft een schatting van de hoeveelheid calorieën die het lichaam verbrandt in rusttoestand gedurende een dag. Het is belangrijk op te merken dat dit slechts een schatting is, en individuele variaties in stofwisseling en activiteitsniveau een rol kunnen spelen bij het bepalen van de totale dagelijkse energiebehoefte.

Wat bereken je met de formule?

Met de Mifflin-St Jeor-formule bereken je de basale metabolische snelheid (BMR) van een persoon. BMR is de hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft om in rust te blijven, om basisfuncties zoals ademhaling, celherstel en circulatie te onderhouden. Deze formule geeft een schatting van het aantal calorieën dat het lichaam gedurende een dag verbrandt in rusttoestand, voordat er rekening wordt gehouden met fysieke activiteit.

Het kennen van de BMR kan nuttig zijn bij het plannen van een dieet of het bepalen van de dagelijkse calorie-inname die nodig is om af te vallen, op gewicht te blijven of aan te komen. Het is echter belangrijk op te merken dat de BMR slechts een onderdeel is van de totale dagelijkse energiebehoefte, die ook rekening moet houden met de mate van fysieke activiteit en andere factoren.